Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Nejlepší kuchař 2019 ve společném stravování – známe vítěze

2.9.2019 488 0 Redakce Jídelny.cz
A je to tady, známe výherce soutěžního klání Nejlepší kuchař 2019 ve společném stravování. Kdo nakonec vybojoval první místo? Dovolte, abychom Vám představili vítěze kategorií určených především pro školní jídelny.

Druhý ročník kulinární soutěže Nejlepší kuchař 2019 ve společném stravování, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, je již úspěšně za námi. Finále probíhalo 27.–29.srpna v příjemných prostorách Makro akademie v Praze Stodůlkách.

Dovolte nám představit Vám vítěze prvních čtyř kategorií soutěže, které byly určeny především školním jídelnám.

Kategorie MŠ:

1. místo – 51. mateřská škola Plzeň, Částkova

Sladká svačinka: parfait s granolou a ostružinami, domácí šípkový čaj s jablíčkem

Slaná svačinka 1: luštěnka, pomazánka semínková se sušenými rajčátky, smoothie z kiwi s banánem a špenátem

Slaná svačinka 2: topinky s hráškovým pestem a vajíčkem, obilná káva s fíky

2. místo – Mateřská škola Na Korábě, Praha

Sladká svačinka: tvarohový dezert s jahodami a čokoládovým piškotem

Slaná svačinka 1: pomazánka z pečených paprik

Slaná svačinka 2: avokádová pomazánka

3. místo – Ekolandia s.r.o., Čelákovice

Sladká svačinka: muffiny s červenou řepou

Slaná svačinka 1: těstovinový salátek s krůtími prsy a pečenou zeleninou

Slaná svačinka 2: tuňáková pomazánka s kousky lososa, cereální pečivo a paprika

Kategorie ZŠ:

1. místo – Základní škola Český Brod

Pokrm: krůtí prsa protýkaná kořenovou zeleninou, zeleninová omáčka á la svíčková, špaldové celozrnné knedlíky, rybízovo-brusinkové čatný

2. místo – Ekolandia s.r.o., Brandýs nad Labem

Pokrm: krůtí rolka s hráškovým pyré a máslovými hranolky

3. místo – Dětský domov se školou, SPV a ZŠ Chrudim

Pokrm: krůtí kapsa plněná špenátem a sýrem gouda, špaldové kroupy se zeleninou, luštěninový salát

Kategorie SŠ:

1. místo – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Praha – Čakovice

Pokrm: focaccia plněná trhaným krůtím masem a mozzarellou, pečené brambory a kukuřice, dip ze zakysané smetany s bazalkou

2. místo – Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Polička

Pokrm: krůtí burger s cheddarem na placce z červené řepy a brambor, trhaným salátem, rajčatovou salsou a dipem z pečené papriky

3. místo – Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Brno

Pokrm: krůtí závitek s medvědím česnekem, opečené brambory

Kategorie Bezmasý pokrm:

1. místo – Ekolandia s.r.o., Brandýs nad Labem

Pokrm: adzuki fazole s pečenou zeleninou a basmati rýží

2. místo – Rehabilitační ústav Hostinné

Pokrm: pohankovo-špenátová placka plněná luštěninovou směsí, salát s rajčátkem

3. místo – Mateřská škola, Praha 8, Na Korábě

Pokrm: hamburger z červené řepy, dressing z kozího sýru, domácí bulka

 

Gratulujeme nejen vítězům, ale všem zúčastněným, kterým současně patří velké díky za skvělé výkony, za to že se nebáli soutěže zúčastnit a předstoupili před obecenstvo a hodnotící komisi a především za ochotu všem ukázat, že ve školních jídelnách se vaří nejen moderně a nápaditě, ale především chutně.

Tisk   |   E-mail Hodnocení článku: 
Diskuse k článku:
Nikdo zatím článek nekomentoval. Buďte první!
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi