Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Workshopy ASPOS – šité přesně na míru

29.1.2020 172 0 ASPOS
Úplně nový způsob výuky, kdy se v relativně krátké době naučíte zvládat témata jako jsou odpady, HACCP, diety, audit a jiné. Workshopy jsou zkrátka zaměřené na praxi a praktické procvičování. Buďte u toho i Vy.

Zažijte praxi na vlastní kůži

Připravili jsme pro Vás širokou nabídku různých workshopů na témata, která neodmyslitelně patří ke školnímu stravování, a na která se nejčastěji ptáte.

Poradíme, jak sestavit vyvážený a chutný luštěninový oběd a společně ho uvaříme. Naučíme Vás počítat kalkulace cen jídel. Provedeme Vás hygienickým auditem přímo v jídelně. Odpovíme na časté otázky na téma odpady a HACCP. Pomůžeme Vám s dietním stravováním ve Vašem provozu. Prozradíme jednoduché postupy, se kterými pro Vás bude řízení lidí v ŠJ hračkou.

Je čistě na Vás, jaká témata si vyberete. Sami si poskládáte náplň svého seminárního dne přesně na míru.

 

Zapište si datum 27. 2. 2020, kdy se potkáme na druhých praktických workshopech ASPOS v SOU gastronomie, U Krbu 521/45, Praha 10 – Malešice. 

 

  

Témata, která Vás osloví

Luštěniny moderně a prakticky

Spojení besedy a praktické ukázky vaření s charismatickým kuchařem panem Horákem.
Hlavním tématem bude, jak vytvořit plnohodnotné luštěninové jídlo bez masa a živočišných produktů, jaké kombinace a způsoby úpravy jsou trendy.

Dozvíte se také, které suroviny použít a jak servírovat, aby vše lahodilo jazýčku i oku.

Lektoři: Jiří Horák, kuchařský trenér s více jak 20letou praxí a Pavlína Dostalíková, majitelka NutriCentra Praha-Holešovice


Odpady

Cílem workshopu je připomenout si problematiku odpadů ve stravovacích provozech.
Budou připomenuty základní pojmy a sumarizovány povinnosti provozů – původců odpadů. Odpovíme si na otázky, co se má udělat s odpadem před jeho vyhozením, jak správně likvidovat zbytky jídel, zda je možné používat drtič odpadu. A i mnoho dalšího na základě vašich dotazů.

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D., auditor bezpečnosti potravin


Jak si zjednodušit řízení lidí ve školní jídelně

Jak zajistit, aby každý pracovník přesně věděl, co má dělat? Jak zajistit, aby to opravdu dělal bez nutnosti neustálého připomínání? Jak si obhájit dostatečný počet pracovníků u vedení?

Na tyto a další otázky z managementu získáte praktické odpovědi pod vedením zkušeného lektora Ing. Vladimíra Bureše.

Lektor: Ing. Vladimír Bureš, jednatel společnosti VIS Plzeň


Dietní stravování v praxi

V současné době narůstá počet dětí s dietním omezením a rodiče čím dál tím více volají po zavedení dietního stravování do školních jídelen.
Je zavedení systému dietního stravování opravdu tak náročné? Na co se zaměřit při přípravě bezlepkové a šetřící diety ve školní jídelně?

Součástí workshopu bude možnost sestavení vlastního jídelního lístku pro šetřící a bezlepkovou dietu s malým testem zaměřeným na určování vhodných potravin pro bezlepkové stravování.

Lektor: Slavomíra Slobodníková, expertka v Týmu expertů a specialistka na dietní stravování


HACCP

Povinností každého provozovatele potravinářského podniku (PPP) je uvést na trh bezpečné potraviny, a tedy i pokrmy. Při profesionální přípravě pokrmů musíme vycházet ze 7 základních principů, jenž vhodným zpracováním dokážeme vhodně definovat nebezpečí, řídit míru rizika a stanovit i vhodné monitorující postupy. Na těchto principech stojí tzv. H.A.C.C.P. (Hazard Analysis and Critical Control Points neboli Analýza rizik a systém kritických kontrolních bodů). Povinností každého PPP je mít zpracovaný HACCP vycházející z analýzy rizik dle jejich individuálních postupů a přípravy.

Cílem semináře je zároveň pochopit důležitost HACCP a nevnímat jej jako formální stránku věci. Mimoto chceme přinést i některé příklady, jak s HACCP pracovat v praxi.

Lektor: Mgr. Jan Strejček, Hygienic Consulting


Kalkulace v příkladech

Chcete znát jednoduché a jasné postupy, které Vám pomohou obhájit Vaši kalkulaci před kontrolním orgánem?
Víte, jak správně určit a následně rozpočítat mzdové a režijní náklady mezi hlavní a doplňkovou činnost a správně tak stanovit cenu jídla?
Umíte z Vaší účetní dostat ty správné údaje, které pro kalkulace potřebujete, nebo chcete raději umět přečíst výsledovku a připravit si podklady pro kalkulace sami?

Vše si společně ukážeme a procvičíme na názorných příkladech a reálných datech.

Lektor: Ing. Pavel Fencl, metodik pro ekonomiku ŠJ, VIS Plzeň


Audit školní jídelny nanečisto

Cílem auditu musí být zjišťování faktů, ne chyb.
K čemu vlastně interní audit slouží? Kdo může interní audit provádět? Je třeba se na audit předem připravit, něco nastudovat? Čeho si při interním auditu všímat?

Na tyto i Vaše otázky si odpovíme přímo v provozu a ukážeme si, jak se na audit připravit.

Lektor: Ing. Lucie Janotová, Ph.D., auditor bezpečnosti potravin


Vyberte si až 4 workshopy z velmi pestré nabídky a přihlaste se zde.
Kdo dřív přijde, má víc z čeho vybírat.

Cena 5.000 Kč, pro členy ASPOS 2.500 Kč.

Tisk E-mail Sdílet Hodnocení článku: 
Příbuzné články:
Diskuse k článku:
Nikdo zatím článek nekomentoval. Buďte první!
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi