Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Pozvánka na Krajské konference hromadného stravování – jaro 2020

14.2.2020 5868 2 Redakce Jídelny.cz
Přednášky nabité informacemi, profesionální přístup lektorů, příjemné prostředí a výjimečná atmosféra, tak to jsou Krajské konference hromadného stravování, na které Vás srdečně zveme.

Krajské konference byly odloženy.

Jídelny.cz Vás tímto srdečně zvou na Krajské konference hromadného stravování – jaro 2020. Přijďte a nepropásněte žádné důležité informace.

 

 

Program doprovodného školení (placené):

08:00 – 09:30              Kurz dietního stravování pro školní jídelny

 Program konference:

09:00 – 09:45              Prezence účastníků
09:45 – 09:55 Zahájení konference – Jídelny.cz
09:55 – 10:25 Jak na ryby, aby je děti jedly
10:25 – 10:40 Informačně propagační vystoupení
10:40 – 11:10 Jak na problémové suroviny
11:10 – 11:25 Informačně propagační vystoupení
11:25 – 12:05 Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:05 – 12:35 Zajímavosti ze školních jídelen

Program doprovodného školení (placené):

12:45 – 14:45              Povinnosti školní jídelny

 

Změna programu vyhrazena.

Počet účastníků placeného školení je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.

Lektoři:

  • Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav
  • Pavel Melich – Bidfood Czech Republic s.r.o.
  • Mgr. Jiří Plzák – Jídelny.cz, s.r.o.

Kurz dietního stravování pro školní jídelny

Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav

Personál jídelny, který připravuje dietní stravu ve smyslu vyhlášky č. 107/2005 Sb. v platném znění, musí být proškolen nutričním terapeutem. Kurz vám odpoví na mnoho otázek, které se vážou k dietnímu stravování ve školních jídelnách.

  • Máte základní znalosti o nemocech, které vyžadují dietní stravu?
  • Víte, které diety lze připravovat ve školních jídelnách a jaká jsou s tím spojená případná rizika?
  • Co vše je zapotřebí zabezpečit, rozhodnete-li se tuto službu nabídnout?
  • Technologické postupy při přípravě diet.

A nezapomeneme ani na příklady vhodných receptur.

Jak na ryby, aby je děti jedly

Lektor: Pavel Melich – Bidfood Czech Republic s.r.o.

  • Také vám vadí, že děti rybu bez ochutnání vrátí?
  • Na co si dát pozor při výběru ryb, abyste nekoupili „zajíce v pytli"?
  • Jaké kuchařské úpravy jsou vhodné pro určité typy ryb?

To jsou body, kterým se budeme věnovat v této přednášce.

Jak na problémové suroviny

Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav

Velmi často se při sestavě jídelních lístků a přípravě stravy setkáváme s negativními reakcemi na zařazování některých surovin do pokrmů podávaných dětem v rámci školního stravování. Jedná se převážně o luštěniny, ryby, zeleninu a mléko, zejména frekvence jeho podávání. Vysvětlíme si, proč jsou tyto suroviny nezbytné v jídelníčku dětí (i nás dospělých) a pokusíme se najít cestu ke zvýšení jejich atraktivity.

Zajímavosti ze školních jídelen

Lektor: Mgr. Jiří Plzák – Jídelny.cz, s.r.o.

V naší republice nenajdete dvě stejné školní jídelny. Každá je něčím originální a každá něčím upoutá – například tím, jak vynalézavě a netradičně řeší neočekávané a svízelné situace. Přijďte si poslechnout zajímavé příběhy z těchto jídelen.

Povinnosti školní jídelny

Lektor: Bc. Anna Packová – Státní zdravotní ústav

Chcete mít klidný spánek, že vše děláte správně?
Nepropásněte tedy školení, kde Vás seznámíme se základní legislativou, jejíž znalost je nezbytná k výkonu práce vedoucí školní jídelny:

  • ZÁKON č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) ve znění pozdějších předpisů
  • Vyhláška č. 107/2005 Sb., o školním stravování ve znění pozdějších předpisů (detailně se budeme věnovat problematice spotřebního koše potravin ve všech jeho aspektech)
  • ZÁKON č. 65/2017 Sb., o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek
  • Nařízení Evropského parlamentu a Rady ES 852/2004, o hygieně potravin
  • Alergeny
  • Nakládání s biologickým odpadem
  • Nejčastější prohřešky v praxi školních jídelen

Nemusíte mít strach z nudné teorie, výklad doplníme praktickými ukázkami.

Účastnický poplatek:  

Krajská konference hromadného stravování                     bezplatná účast
Kurz dietního stravování pro školní jídelny 900 Kč/os
Povinnosti školní jídelny 900 Kč/os

 

SLEVA – při platbě převodem se vstupné snižuje o 100 Kč!


Přijďte, těšíme se na Vás!

Tým Jídelny.cz

Podrobnosti – rezervace:

  1. Na konferenci i školení je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz. Účastníci, kteří se včas elektronicky přihlásí na bezplatnou část, obdrží studijní materiály.
  2. Vstupné je splatné nejpozději 10 dní před datem konání školení převodem na účet u Fio banky, a.s. 2700327409/2010, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.czVěnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
  3. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
  4. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
  5. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu www.jidelny.cz.
  6. V případě dotazů jsme Vám k dispozici od 8:00 do 11:30 hod. na 734 311 222 nebo na info@jidelny.cz.

Kde a kdy se s námi můžete setkat: 

Datum MěstoAdresa konáníMapa
07.04.2020 Plzeň Vienna House Easy Pilsen (dříve angelo Hotel), U Prazdroje 6 mapa
08.04.2020 Praha 9 Wellness Hotel STEP****, Malletova 1141 mapa
15.04.2020 Hradec Králové Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 mapa
16.04.2020 Brno Hotel AVANTI , Střední 61 mapa
28.04.2020 Olomouc BEA centrum Olomouc , tř. Kosmonautů 1288/1 mapa
29.04.2020 Ostrava-Hrabůvka Kulturní zařízení Ostrava-Jih, příspěvková organizace , Dr. Martínka 1439/4 mapa
30.04.2020 Zlín Baťův institut, 14. a 15. budova továrního areálu, Vavrečkova 7040 mapa
 

 

 

Víte, jak na spotřební koš?

Pokud ne, máte možnost navštívit seminář Teorie a praxe spotřebního koše. Teoretické poznatky i praktické zkušenosti, jak tento nástroj používat, se můžete dozvědět na čtyřhodinovém semináři, který pořádáme současně s konferencí v Praze a v Brně.

>>> Přejít na pozvánku na seminář Teorie a praxe spotřebního koše <<<


 

Tisk E-mail Sdílet Hodnocení článku: 
Diskuse k článku:
NadpisAutor Datum               
TourRadka02.03.2020 09:06
...Konference02.03.2020 17:54
Zobrazit diskusní příspěvky
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi