Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Jste přihlášeni? Nezmeškejte Krajské konference hromadného stravování

30.3.2022 4590 1 Redakce Jídelny.cz
Krajské konference hromadného stravování se letos na jaře znovu vracejí. Moc se na vás v květnu opět těšíme! Neváhejte a rezervujte si svoje místo včas. Čeká na vás nabitý program.

Podmínky letošního jara jsou pro uspořádání Krajských konferencí hromadného stravování příznivě nakloněny. Znovu vás tak uvítáme u nabitého programu aktualit a informací ze světa školního stravování. Bezplatný program nabídne množství praktických rad k nutričnímu doporučení a spotřebnímu koši nebo informace o připravované vyhlášce o požadavcích na pokrmy. Stejně tak si můžete vybrat i doprovodné školení, které vás podrobně provede právními předpisy školní jídelny. A jako vždy bude celý program doplněn o setkání s našimi partnery, kteří se na vás také již moc těší a mají pro vás připravenou spoustu novinek pro vaše provozy. Ještě váháte s přihláškou? Tak si přečtěte detailnější program na dalších řádcích. Věříme, že váhat přestanete a ihned se přihlásíte.

Aktualizace: Akce v Praze v termínu 27.5. je zrušena!


 

Program doprovodného školení (placené školení):

08:00 – 09:30              Průvodce právními předpisy školní jídelny

Počet účastníků placeného školení je omezen, proto si, prosím, místo rezervujte včas.

Program konference:

09:20 – 10:00              Prezence účastníků
10:00 – 10:10 Zahájení konference – Jídelny.cz
10:10 – 10:40 Praktické rady k nutričnímu doporučení a spotřebnímu koši
10:40 – 10:55 Informačně propagační vystoupení
10:55 – 11:20 Jak získat zpět až 60 % nákladů při rekonstrukci kuchyně?
11:20 – 11:35 Informačně propagační vystoupení
11:35 – 12:15 Přestávka – občerstvení s informací hostitelů
12:15 – 12:45 Jak na dietní stravování ve školních jídelnách prakticky
12:45 – 13:05 Připravovaná vyhláška o požadavcích na pokrmy

Změna programu vyhrazena.

 

Lektoři:

  • Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství
  • Ing. Martin Jára – Regionální poradenská agentura, s.r.o.
  • Mgr. Jiří Plzák – Jídelny.cz, s.r.o.

Průvodce právními předpisy školní jídelny

Lektor: Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství

Právní předpisy školní jídelny jsou velmi rozsáhlé a různorodé. Být vedoucí školní jídelny v dnešní době není lehké, dostupných informací potřebných pro tuto práci není mnoho a obtížně se získávají. Zatímco na nedostatek kontrol si jídelny stěžovat nemohou, s metodickou pomocí je to horší.

Cílem semináře je:

  • Ve stručnosti provést nejdůležitějšími právními a provozními předpisy pro školní jídelny.
  • Seznámit posluchače s tím, co kontroluje zřizovatel či Česká školní inspekce.
  • Upozornit, jak časté mají být revize elektro, plynu, výtahů apod.
  • Upřesnit sporné body jako například:
    • nulování finanční bilance,
    • podmínky pro donášení stravy,
    • vracení přeplatků na stravném,
    • papírové a elektronické přihlášky na rok/celou školní docházku,
    • předcházení dluhům v MŠ.
  • Vysvětlit možnosti čerpání FKSP a kdo o tom rozhoduje.

Jde o průřez nejpalčivějších témat školní jídelny, z nich každé by si zasloužilo samostatný prostor k podrobnému probrání. Pro nové vedoucí jde o stručný návod, zkušené vedoucí v přednášce najdou náměty, jak provoz školní jídelny vylepšit.

Mějte v předpisech jasno a buďte dobře připraveni na všechny kontroly.

Počet účastníků školení je omezen, max. počet je 50 účastníků (placené školení).

Praktické rady k nutričnímu doporučení a spotřebnímu koši

Lektor: Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství

Jaké jsou hlavní zásady nutričního doporučení a doporučená frekvence podávání potravin a pokrmů ve školních jídelnách? Je nutriční doporučení pomocníkem pro jídelny nebo je to "jen" další povinnost, kterou musíte plnit? Jak Vám může pomoci v každodenní praxi?

Tak na všechny tyto otázky dostanete stručnou odpověď, pokud se přednášky zúčastníte.

  • Hlavní zásady nutričního doporučení
  • Doporučená četnost - podrobné rozpracování
  • Praktické rady k četnosti podávání pokrmů
    • jak na knedlíky,
    • co lze považovat za zeleninovou polévku,
    • jak dodržet nutriční doporučení a spotřební koš u masa,
    • jak řešit nápoje a problémy s plněním mléka.

Jak získat zpět až 60 % nákladů při rekonstrukci kuchyně?

Lektor: Ing. Martin Jára – Regionální poradenská agentura, s.r.o.

Potřebujete vyměnit dosluhující a energeticky náročná zařízení z vaší kuchyně? Čeká vás rekonstrukce kuchyně? Možná Vás potěší informace, že významnou část těchto nákladů je možné pokrýt z fondů EU. Přijďte si poslechnout, co vše musíte připravit pro to, abyste na dotace vůbec dosáhli.

  • Co je potřeba k přípravě žádosti
  • Projekt - co vše musí obsahovat a splňovat
  • Energetický audit - na co si dát pozor
  • Podání žádosti - kdy je třeba žádost podat a jak

To vše a mnohem víc se dozvíte na přednášce Ing. Martina Járy z Regionální poradenské agentury.

Jak na dietní stravování ve školních jídelnách prakticky

Lektor: Mgr. Alena Strosserová – Městská část Praha 3, odbor školství

Zúčastněte se této přednášky, která je souhrnem praktických zkušeností několikaletého zavádění dietního stravování do školních jídelen. I po 7 letech panuje v této oblasti mnoho nejasností, které přednáška může uvést na pravou míru.

Co se o dietním stravování dozvíte v krátkém 30minutovém bloku?

  • Zavedení systému dietního stravování a požadavky kladené na strávníka
    • vyhláška o školním stravování,
    • lékařské potvrzení,
    • cena dietních jídel,
    • receptury pro dietní vaření.
  • Požadavky na kvalifikaci a platové zařazení pracovníků
  • Jak je to s donáškou jídla do ZŠ/MŠ
    • Krabičkové desatero
  • Kdo je nutriční terapeut vhodný pro školní stravování
  • Kontroly systému dietního stravování (ČŠI, hygiena, zřizovatel)

Uslyšíte nejen stručně o systému dietního stravování v školních jídelnách, ale také v základních bodech to nejdůležitější, co je třeba znát, pokud dietní stravování provozujete nebo se k tomu chystáte.

Připravovaná vyhláška o požadavcích na pokrmy

Lektor: Mgr. Jiří Plzák – Jídelny.cz, s.r.o.

Od června by měla vejít v platnost nová vyhláška o požadavcích na pokrmy. V čem se dotkne školních jídelen a na co se máte připravit? V přednášce shrneme nejdůležitější body z připravované vyhlášky týkající se stravovacích provozů a probereme, jak tyto požadavky zvládnout.

Účastnický poplatek: 

Krajská konference hromadného stravování                     bezplatná účast
Průvodce právními předpisy školní jídelny 950 Kč/os


Při platbě převodem se vstupné snižuje o 100 Kč!

Podrobnosti – rezervace:

  1. Na konferenci i školení je nutno se přihlásit elektronickou formou na http://www.jidelny.cz. Účastníci, kteří se včas elektronicky přihlásí na bezplatnou část, obdrží studijní materiály.
  2. Vstupné je splatné nejpozději 7 dní před datem konání školení převodem na účet u Fio banky, a.s. 2700327409/2010, variabilní symbol bude číslo přihlášky. Do příkazu uveďte příjmení účastníka (pro identifikaci platby). Předpis k platbě získáte vyplněním přihlášky na www.jidelny.czVěnujte, prosím, vyplnění přihlášky mimořádnou pozornost, na jejím základě bude vystaven daňový doklad o platbě.
  3. Daňový doklad Vám bude zaslán v elektronické podobě na Vámi uvedenou e-mailovou adresu v okamžiku připsání požadované částky se správným variabilním symbolem na náš bankovní účet. Oznámení o platbě přineste, prosím, s sebou.
  4. Zaslaná přihláška je závazná. Bezplatné storno přihlášky přijímáme nejpozději 5 pracovních dní před zahájením semináře. Po tomto termínu hradí účastník stornovací poplatek ve výši 100 Kč/os. Přihlášku lze zrušit pouze písemně na e-mail: info@jidelny.cz. Při zrušení přihlášky v den akce nebo neúčasti přihlašovaného nebo jeho náhradníka poplatek nevracíme.
  5. Případné změny programu budou uveřejněny na portálu www.jidelny.cz.
  6. V případě dotazů jsme Vám k dispozici od 8:00 do 11:00 hod. na 731 331 095 nebo na info@jidelny.cz.

Kde a kdy se s námi můžete setkat: 

Datum MěstoAdresa konáníMapa
09.05.2022 Liberec Kulturní centrum VRATISLAVICE 101010, Nad Školou 1675 mapa
10.05.2022 Hradec Králové Kongresové centrum ALDIS, Eliščino nábřeží 375 mapa
11.05.2022 Ústí nad Labem Clarion Congress Hotel, Špitálské náměstí 3517 mapa
12.05.2022 Plzeň Vienna House Easy Pilsen (dříve Angelo hotel), U Prazdroje 6 mapa
17.05.2022 Brno Hotel AVANTI, Střední 61 mapa
18.05.2022  Jihlava EA Business hotel Jihlava, Havlíčkova 5625/28 mapa
19.05.2022 Praha Wellness Hotel STEP, Malletova 1141 mapa
20.05.2022 České Budějovice Clarion Congress Hotel, Pražská třída 2306/14 mapa
24.05.2022 Zlín Baťův institut, budova 14/15, Vavrečkova 7040 mapa
25.05.2022 Ostrava-Hrabůvka Kulturní zařízení Ostrava-Jih, Dr. Martínka 1439/4 mapa
26.05.2022 Olomouc CENTRAL PARK FLORA, Krapkova 439/34 mapa
27.05.2022  Praha - ZRUŠENO! Wellness Hotel STEP, Malletova 1141 mapa


Přijďte, těšíme se na Vás!

Tým Jídelny.cz

Tisk E-mail Sdílet Hodnocení článku: 
Diskuse k článku:
NadpisAutor Datum               
Souběh akcí papol30.03.2022 14:00
Zobrazit diskusní příspěvky
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi