Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Známe vítěze kulinární soutěže Nejlepší kuchař/kuchařka roku 2022

1.9.2022 335 2 Redakce Jídelny.cz
Kdo získal ocenění Nejlepší kuchař/kuchařka roku 2022 ve společném stravování? Seznamte se s výsledky letošního ročníku prestižní kulinární soutěže. Přinášíme vám přehled výherců a jejich pokrmů, které je dostaly na stupně vítězů.

5. ročník kulinární soutěže Nejlepší kuchař/kuchařka ve společném stravování, kterou pořádala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, je již úspěšně za námi. Finále proběhlo 24. srpna 2022 v prostorách Makro akademie v Praze 5.

Nyní vám prozradíme vítěze čtyř kategorií soutěže, z nichž většina byla určena školním jídelnám.

Kategorie Svačinky pro děti od 3 do 6 roků:

1. místo – Mateřská škola Podlesí, Příbram
Sladká svačinka: Borůvkový chia tvaroh s datlovým sirupem v ovesné tartaletce
Slaná svačinka 1: Špenátová roláda s mikrozeleninkou, lahůdkovým droždím a domácí lučinou
Slaná svačinka 2: Rustikální bageta se sušenými rajčaty s pomazánkou z čerstvého tuňáka s řapíkatým celerem

2. místo – Základní škola a mateřská škola Petrohrad
Sladká svačinka: Krém z ricotty s macerovanými jahodami
Slaná svačinka 1: Věnečky z odpalovaného těsta plněné špenátovou pomazánkou podávané s glazovanou mrkví
Slaná svačinka 2: Domácí žitno-pšeničné bagety s lososovou pomazánkou podávané s plátky jablek

3. místo – Scolarest - zařízení školního stravování s.r.o.
Sladká svačinka: Dýňová bábovička
Slaná svačinka 1: Zeleninový muffin
Slaná svačinka 2: Špenátová palačinka s Lučinou

Kategorie Pokrm pro mládež od 11 do 18 roků:

1. místo – Základní škola Valašské Klobouky
Pokrm: Kuřecí prso plněné chřestem a anglickou slaninou, pyré z brambor a červené řepy, pečený květák s kurkumou, pesto z medvědího česneku, parmezánový chips

2. místo – SOŠ a SOU, Polička, Čs. armády 485
Pokrm: Kuřecí rolka plněná masovou fáší se sójovými boby a sušenými rajčaty, omáčka z pečených paprik, bramborový gratin a salátek z luštěnin

3. místo – Zařízení školního stravování Opava
Pokrm: Trhané kuřecí maso v domácí hamburgerové housce, hranolky z červené řepy a mrkve, dip z pečeného česneku

Kategorie Bezmasý rostlinný pokrm:

1. místo – Základní škola Valašské Klobouky
Pokrm: Luštěninové koule, zeleninové ratatouille, špenátová polenta se sezamem

2. místo – Zařízení školního stravování Opava
Pokrm: Veganské pirožky plněné chilli sin carne se sójovým masem, mix listových salátů s dijonskou emulzí, dip z veggie zakysané smetany s kari

3. místo – Mateřská škola, Praha 8, Na Korábě 2/350
Pokrm: Zeleninové kari s batáty, dýní a mangem, veganské ,,masové kuličky", čočkové lívanečky

Kategorie Racionální pokrm pro nemocné a seniory:

1. místo – Domov pro seniory v Perninku, p.o.
Pokrm: Kuřecí roláda se špenátem, dušené brambory s červenou čočkou a zeleninový krém

2. místo – Clementas Mlékovice
Pokrm: Kuřecí prso plněné cuketou a ředkvičkami, smažený bramborový salát, restovaná zelenina (cuketa, růžičková kapusta, máslová dýně, červená řepa), estragonová omáčka

3. místo – Rehabilitační ústav Hostinné
Pokrm: ,,Kuře na paprice, knedlík"

 

Vítězům ze srdce gratulujeme. Všem zúčastněným velmi děkujeme za odvahu se přihlásit do soutěže a za skvělé výkony, které před obecenstvem a hodnotící porotou předvedli. V neposlední řadě jim patří náš velký dík za to, že všem opět ukázali, jak skvěle, moderně a chutně se v našem společném stravování vaří.

Tisk E-mail Sdílet Hodnocení článku: 
Diskuse k článku:
NadpisAutor Datum               
soutěžzdenouš01.09.2022 15:13
soutěživka611.09.2022 09:07
Zobrazit diskusní příspěvky
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi