Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Těstoviny s tuňákem

7.6.2023 628 0 Redakce Jídelny.cz
Recept, který je populární v mnoha jídelnách a který vám pomůže ve spotřebním koši chytře pokrýt komoditu ryby. Navíc obsahuje hodně zeleniny. Jeho základem jsou těstoviny, které většina dětí miluje. Tento rybí pokrm by tak vaši strávníci mohli dobře přijmout. Jak jej připravit?

 

Druh receptury: Rybí pokrmy
Počet porcí: 10 dospělých
Tepelná úprava: Vařené

Suroviny

Surovina Hrubá hmotnost Jednotka
těstoviny přílohové 1500 g
tuňák 500 g
celer bulvový 200 g
cibule 200 g
paprika čerstvá zelená 200 g
kukuřice cukrová sterilovaná  200 g
olej 250 g
mléko 150 ml
mouka celozrnná 100 g
petrželová nať   g
citrónová šťáva   ml
pepř černý mletý  
sůl  

Technologický postup

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Celer, cibuli a zelenou papriku očistíme, nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji, přidáme mouku a mícháme. Přilijeme mléko, okořeníme pepřem a solí a vaříme 8 -10 min. Nakonec přidáme předem uvařené těstoviny, kukuřici, tuňáka, nakrájenou petržel a citronovou šťávu dle chuti. Jemně promícháme a prohřejeme. Při přípravě necháme konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě a konzervovanou kukuřici okapat.

Doporučené polévky, doplňky

Polévka: zeleninová, vývar
Doplněk: zelenina

Tisk E-mail Sdílet Hodnocení článku: 
Diskuse k článku:
Nikdo zatím článek nekomentoval. Buďte první!
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi