
a proto může obsahovat již neaktuální informace.
12. ledna 2008 jsme zveřejnili pozvánku na školení pro kuchařky "Nové trendy v moderním vaření". Zájem o toto školení je velký. Počet těch, kteří si přečetli pozvánku během prvního týdne po zveřejnění, se přehoupl přes 1000 a mnoho se i přihlásilo. V Brně, Ostravě a Českých Budějovicích jsou k 22. 1. 12:00 hod školení již zcela naplněna. Aktuální počty přihlášených můžete vidět zde.
Bude školení v Liberci a Praze?
Protože součástí školení jsou i praktické ukázky přípravy pokrmů, musí se školení konat v jídelnách. S tím jsou spojené některé drobné potíže, např. s dostupností těchto míst. Organizační tým měl původně představu, že tato školení proběhnou v každém krajském městě a v době jarních prázdnin, kdy kuchařky mají volno.
Přehled termínů a míst.
V termínové listině zatím chybí Liberec. Zde bylo školení plánováno také na jarní prázdniny v termínu 11.3. Dosud se nám však nepodařilo sehnat jídelnu, kde by v průběhu prázdnin bylo možné vše uspořádat. Někde byly důvody technické, jinde nemožnost se v té době dostat do objektu.
Byli bychom potěšeni, kdybychom se mohli na této akci setkat i s Vámi, kdo vaříte obědy na Liberecku. Jak ale na to? Pomozte nám, prosím, svým tipem, kde v Liberci by se taková akce dala uspořádat. Nemohlo by to být právě ve Vaší kuchyni?
V Praze se zatím podařilo zajistit pouze jednu vhodnou jídelnu, která je schopna školení uspořádat. Druhý termín je stále volný. Ozve se nám nějaká jídelna v Praze, kde by školení mohlo v termínu 21.2. proběhnout?
Předem děkujeme.
Požadavky na místo školení
- Jídelna musí být dostatečně velká, aby se do ní vešlo cca 70 lidí.
- Musí se v ní dát posunout židle a stoly. Současně tam musí zbýt místo cca 5x4 m pro umístění mobilní gastrotechniky organizátorů.
- Prostory v přízemí, abychom stroje a zařízení, které přivezeme, nemuseli nosit do poschodí.
- Větrání okny. Okna musí být situována tak, aby příp. slunce neoslňovalo účastníky (nebo možnost zastínění).
- Prostory přístupné vždy večer v cca 18:00 předcházející den, aby bylo možno věci předem nainstalovat.
- Ve vzdálenosti do 20 m od místa vaření přípojku elektřiny s kapacitou 20 kW / 400 V.
- Ve vzdálenosti do 20 m od místa vaření přípojku vody ukončenou 3/4“ pračkovým ventilem.
- 2-3 pomocné síly, které po skončení akce pomohou stroje a inventář umýt.
- Zařízení na uchovávání teplých porkmů
- Gastronádoby
- Pracovní stůl - nerez
- Drobný inventář do kuchyně - prkna, naběračky, vařečky, atd.......
- Inventář na výdej pokrmů
Úhrada vzniklých nákladů je pro nás samozřejmostí.
Jak se dostat na školení
Mnohé z vás jsou rozhořčeny, že kapacita školení je již v některých městech vyčerpána. Na jednu stranu nás těší, že se nám podařilo pro vás připravit tak aktraktivní program, na druhou stranu nás mrzí, že se školení nemůžete zúčastnit.
1. K 22.1.2008 se podařilo zajistit jedno školení v Praze.
2. Organizační tým již zahájil jednání s realizátory školení (lektoři, kuchaři) o možnostech dalších termínů v Brně a Ostravě.
3. Pro některé jídelny jistě bude možné využít volné kapacity školení v jiném než jejich krajském městě.
Školení kuchařek je bohužel organizačně mnohem složitější a finančně náročnější než školení vedoucích. Výběr provozních prostor je užší, převoz mobilní gastrotechniky je nákladný. Závisí také na zájmu sponzorů, kteří z převážné části hradí financování akcí. Velmi rádi bychom vám nabídli více termínů, ale nezáleží to jen na nás.
Otázky
Současný stav vyvolává řadu otázek:
- Byly by jídelny ochotny se školení zúčastnit i v pracovní dny?
- I např. odpoledne nebo v sobotu?
- V případě nezájmu sponzorů - budou ochotny uhradit plnou cenu školení cca 600-800 Kč?
- Máte zájem pouze o přednášky, nebo pouze o praktické ukázky, nebo o obojí?
Pomůžete nám, když se k těmto otázkám vyjádříte. Děkujeme.
Ing. Pavel Ludvík je vedoucím redakce portálu Jídelny.cz