Úterý 2. prosince
dopoledne 10 – 12 hod.
Zahájení: Prof. Ing. J. Pokorný, DrSc., předseda Společnosti pro výživu
VSTUP DO EU – PŘEDPISY
MUDr. J. Hrubý, MZd ČR, Praha: Nová legislativa pro společné stravování
MUDr. M. Príkazská, MUDr. Č. Beneš, CSc., OEM SZÚ, Praha: Epidemie alimentárního původu v datech
Diskuse
11.15 hod: Vystoupení výrobců a distributorů potravinářského zboží, kuchyňského zařízení a strojů, čistících a ochranných pomůcek apod.
VSTUP DO EU – PRAXE
MVDr. P. Otoupal, CSc., ÚVZÚ, Praha: Správnou hygienickou a výrobní praxí ke kritickým bodům
Ing. H. Křemenová, SO FN Motol, Praha: Zkušenosti se zaváděním systému HACCP ve stravovacím provozu FN v Motole
MVDr. P. Otoupal, CSc., ÚVZÚ, Praha: Metodická pomoc SPV při zavádění HACCP ve společném stravování
Ing. B. Smotánová, V. Müller, Eurest, Praha: Poznatky o závodním stravování v USA slovem i obrazem
Proč ve společném stravování potřebujeme kvalitní receptury?
Poznámka k nabídce potravinářského průmyslu
středa 3. prosince
dopoledne 8.30 – 10.30 hod
PANELOVÁ DISKUSE
SOUČASNÁ PRAXE SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ A JAK DÁL
Ing. E. Šulcová, T. Starnovská, P. Gleichová: K systémům společného stravování u nás
Ing. L. Voříšková, CSc., A. Strosserová: Vyhovují současné receptury přípravy pokrmů a jaká je jejich závaznost?
T. Starnovská, E. Fialová, A. Strosserová: Vyhovuje nabídka potravinářského průmyslu pro společné stravování?
Diskuse – přestávka
Doc. Ing. L. Babička, CSc., MZe ČR: Bezpečnost potravin a společné stravování
Ing. J. Krejčí, Agroreal, Žďár n. Sázavou: Současná technika a její efektivní využití při plnění hygienických a technologických požadavků
D. Filip, Sodexho Pass, Praha: Poukázky na stravování a příspěvek zaměstnavatele na závodní stravování
P. Gleichová, T. Starnovská, E. Fialová: Úhrada nákladů za školení, nemocniční a lázeňské stravování
Ing. Z. Hladík, Vitana Catering, Byšice: Kulinářské soutěžě – motivace i vzdělávání pracovníků společného stravování
Diskuse
Zhodnocení a závěr semináře: Prof. Ing. J. Pokorný, DrSc., předseda SPV
Diskuze