Diskuse k článku Strašák HACCPák
Na školení nejsou a nebudou peníze.
Na papírování není čas. Mám čím dál menší
úvazky při stejných počtech strávníků. Musím
být tedy více v provozu.A při platových podmínkách,
které jsou a budou, nebudu po pracovní době ochotna
nic dělat.
Shrnutí : čím dál méně úvazku, peněz. Nestíháme.
Na papírování není čas. Mám čím dál menší
úvazky při stejných počtech strávníků. Musím
být tedy více v provozu.A při platových podmínkách,
které jsou a budou, nebudu po pracovní době ochotna
nic dělat.
Shrnutí : čím dál méně úvazku, peněz. Nestíháme.
Ano přesně tak,souhlasím s příspěvkem.
Snižování úvazku při stejném počtu strávníků,snižování platů,mám málo času na administrativu,denně dělám přesčasy,ale neplacené a ani si je nemohu vybrat jako NV.Co bude dál????
Snižování úvazku při stejném počtu strávníků,snižování platů,mám málo času na administrativu,denně dělám přesčasy,ale neplacené a ani si je nemohu vybrat jako NV.Co bude dál????
Pravděpodobně mi nebude věřit, ale rozumím Vám. Vím, že není Vaše práce jednoduchá, i to že jsou podmínky těžší než v minulosti. Článek se měl stát pomocníkem.
PS: Psala jsem ho přes víkend.
PS: Psala jsem ho přes víkend.
odpovědět
05.10.20108:51mattesek
Co můžu chtít po zbývajících kuchařkách se zkráceným
úvazkem a od ledna zřejmě s platem pod minimální
mzdou? Jakou budou mít motivaci? Žádnou.
Stihneme tak akorát navařit! A kde jsou úklidy, HACCP
apod. Po extrémně vytížené pracovní době a za ty peníze,
po pracovní době nic. Ta doba již je pryč! Nemělo by se to
řešit? Ale jak?
úvazkem a od ledna zřejmě s platem pod minimální
mzdou? Jakou budou mít motivaci? Žádnou.
Stihneme tak akorát navařit! A kde jsou úklidy, HACCP
apod. Po extrémně vytížené pracovní době a za ty peníze,
po pracovní době nic. Ta doba již je pryč! Nemělo by se to
řešit? Ale jak?
strašák haccp skutečně straší, kam se hrabe na zdravý selský rozum, jenom příkazy, nařízení, člověk a hlavně ten malý strávník se nějak vytrácí
Dámy,kolegyně! Vaše příspěvky k HACCP na mě působí jako výmluva, jaké jsme chudinky s moc práce a s málo penězi! Ano ano třikrát ANO, ale HACCP je ochrana naší práce v kuchyni. Vždyť vaříme pro dětského strávníka. A jestli mě ta práce nebaví, dělám přesčasy, tak dejte výpověď a procházejte se v parku.
odpovědět
11.10.20109:52dsghfhj
Zase jedna uvědomělá!!! Uvidíme od ledna.
Uvědomělá rovná se "Černá ovce" ???!!! Já jen bezprostředně reagovala na fňukání typu "samá nařízení,dodržování zákonů atd. Už si nevzpomínáte na odebírání vzorků, které nás chránily z dodržování správné výrobní praxe a dodržování hygienických návyků při vaření a úklidu? No tak teď se tomu říká HACCP. Znovu se opakuji,vaříme pro děti. S odměňováním a s platy pro kuchařky samozřejmě nesouhlasím. Je to výsměch, ale co. Stěžujeme si, stávkujeme a co??????
máte pravdu jen to zdržuje od práce a potom chtějí aby bylo všechno v pořádku ,pořád jen papírování a potom kontroly
Názor - vaříme přeci pro děti - je jeden z nejkrásnějších ideíí.
ano - systémy HACCP nebo tomu říkejme jak chceme - jsou tady pro ochranu zákazníka - tedy člověka.
to není o tom, že pokud nemám lidi - tak to nebudu prostě dělat. Vysvětlete to tý Salmonele ( nebo jinému patogennímu mikrobovi) že momentálně nemám lidi a ni protředky - tak holt to budu sledovat až příští rok.
přečtě si někdo konečně zásady HACCP - nevařte z vody a držte se logických ustanovení. Jsem povinen reálná nebezpečí, která jsou ve finálním produktu rizikem v procesu výroby ovládat - pokud ne - nemohu vyrábět.
a ještě jeden poznatek- školení je nejekonomičtější, nejefektivnější, nejrychlejší a nejpůsobivější proces, který vede ke kýženému výsledku. je fakt lepší obětovat pár stovek na školení, než kupovat drahé stroje a přístroje. ( které pokud nebude školení jsou stejně k ničemu)
odkazuji na článek kolegyně Šedivákové na vašem servru link
http://jidelny.cz/show.aspx?id=52