Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse k článku Nevěřte mýtům o jogurtech

který

odpovědět
22.9.201112:22JanaV.
Můžet mi napsat, který je český?
odpovědět
22.9.201113:37Aleš jiný
Např. Hollandia.

Dobrý článek

odpovědět
22.9.201113:36Aleš jiný
až na bod 5, který je zavádějící.
Ano je pravdou, že množství vápníku v mléce nezávisí na obsahu tuku.
Ale - obsah tuku v jogurtu nesnižuje nijak obsah bílkovin. Nelze tedy tvrdit, že vysokotučný jogurt má méně bílkovin a tedy vápníku než nízkotučný.
Rovněž není možno tvrdit, že tuk nemá žádný vliv ohledně vápníků. Mléko je nezanedbatelným zdrojem mj. i vitaminu D, který je rozpustný v tucích a který má význam při vstřebávání vápníku i fosforu. Obsah tuku má tak vliv na obsah vitaminu D a tedy v tomto smyslu příjem vápníku ovlivňuje.
Vše je tedy třeba posuzovat ve vzájemných souvislostech.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi