Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse k článku Luštěniny ve školním stravování (2)

luštěniny

odpovědět
2.11.201810:43sonča 5
Děkuji za krátké shrnutí.Nám se osvědčila čerstvá saturejka,nebo libeček - dané do kotle při vaření. . Dodají luštěninám lepší chuť. Zkuste čočkovu polévku ne klasickou,ale s bazalkou - je výborná.Kásný den všem.

Kvalita bílkovin?

odpovědět
16.11.201811:56doc. Chocholoušek CSc.
"V případě bezmasého pokrmu je vhodné luštěninu doplnit obilovinou z důvodu zvýšení plnohodnotnosti pokrmu z pohledu kvality bílkovin." Může nám tu "odbornice" z Lékařské fakulty prezentovat konkrétní čísla, tj. jak se změní aminokyselinové skóre luštěninového pokrmu po přidání obiloviny? To je totiž velmi důležité, protože o té plnohodnotnosti se tu pořád plácá, ale konkrétní údaje tu ještě nikdy nikdo neviděl. Děkuji.
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi