Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Diskuse u článků - nové příspěvky

Zobrazit příspěvky za posledních dní
epidemie a vaření (zdenouš, 4.4.2020 15:36:08, článek: Vojáci ve školní jídelně v době epidemie)
To je moc hezké,že školní jídelna v této době je takto využita.Paní vedoucí a celému kolektivu patří velký dík a odměnou jim jistě je vděčnost vojáků.Ve skrytu duše musím říct, jí tak trochu závidím.Držím jim všem, včetně vojáků palce,jen tak dál,máte můj velký obdiv. zobrazit celou diskusi
prošlé maso (rudn, 3.4.2020 15:59:12, článek: Co se zásobami potravin ve skladech jídelen)
Dobrý den, máte někdo zkušenost jak odepsat prošlé maso ? Těsně před uzavřením jsme koupili chlazené maso, jeho záruka byla do 20.3.2020, maso jsme naporcovali a udělali polotovar a zamrazili, ale dle naší KHS to můžeme mít takto zamražené pouze 30dní. Teď nevím jak maso zlikvidovat, musíme mít protokol např. z kafilérie ? Máte někdo zkušenost. zobrazit celou diskusi
zásoby (Erika, 2.4.2020 12:26:01, článek: Co se zásobami potravin ve skladech jídelen)
Ceny už letí nahoru, byla jste v krámě? Jako problém bych neviděla cenu, ale spíše nedostupnost, případně i nedostatek některých komodit. Ale na druhou stranu bude dostatek pracovních sil, což jídelnám pomůže. zobrazit celou diskusi
zásoby (Zdeňka, 2.4.2020 5:48:17, článek: Co se zásobami potravin ve skladech jídelen)
já si myslím, že se dá zboží, které končí záruční doba postupně vyřazovat a později po ukončení karantény naúčtovat jako zrtráty a to i ušlé peníze z vaření cizých strávníků a školného.Toto vše by měl zřizovatel uhradit, aspoň u nás to tak je nastaveno. zobrazit celou diskusi
zásoby (zdenouš, 1.4.2020 18:54:11, článek: Co se zásobami potravin ve skladech jídelen)
Ano,určitě máte pravdu. Myslím že většina vedoucích se snaží nějakým způsobem zabránit tomu ,aby zboží neskončilo někde v kontejneru.Tato situace je mimořádná,bohužel prošlé zboží stejně zaplatíme všichni z našich daní.A ještě jedna věc,bojím se toho že po skončení této pandemie vyletí cena potravin,že se budeme všichni divit. zobrazit celou diskusi
zásoby (Pavel Ludvík, 1.4.2020 7:04:38, článek: Co se zásobami potravin ve skladech jídelen)
To je zajímavý, ale hodně nestandardní postup. Riskujete, že ho nějaký kontrolní orgán napadne. Když budete od soukromých osob potraviny brát zpět: koupí ten člověk stejný výrobek, balení, kvalitu? Bude vám to sedět na kartě? Leckdo v programu sleduje záruční doby. Co pak s tím? Koho vůbec uvedete jako dodavatele? zobrazit celou diskusi
zásoby (zdenouš, 31.3.2020 18:45:21, článek: Co se zásobami potravin ve skladech jídelen)
Tak to máme stejnou myšlenku,naštěstí toho co prochází v nejbližší době tolik na skladu nemám.Jsme menší jídelna, takže nemám moc velké zásoby.U velkých jídelen to asi musí být mazec.Možná by bylo v tomto případě dobré, zapojit selský rozum a v některých případech povolit uzdu hygienickým pravidlům.Jinak ty ztráty potravin budou nedozírné.No uvidíme,kdy se jídelny rozjedou.Hlavně, abychom to ve zdraví přežily. zobrazit celou diskusi
zásoby (Raduza, 31.3.2020 12:35:50, článek: Co se zásobami potravin ve skladech jídelen)
Děkuji za článek, ohodnotila jsem, ale asi opačně, pokud nejlepší je jako ve škole 1, omlouvám se. Nevím, jestli je to správný postup, ale je možno potraviny si tzv. odebrat se zápisem a proti podpisu, kdy se zapíše kdo a kolik a po epidemii je znovu zakoupit a vrátit do skladu, tzv. kus z kus a cenu v tomto případě neřešit? zobrazit celou diskusi
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi