Reagovat na příspěvek u článku Strašák HACCPák
pikobiolog23:0211.03.2013
Názor - vaříme přeci pro děti - je jeden z nejkrásnějších ideíí.
ano - systémy HACCP nebo tomu říkejme jak chceme - jsou tady pro ochranu zákazníka - tedy člověka.
to není o tom, že pokud nemám lidi - tak to nebudu prostě dělat. Vysvětlete to tý Salmonele ( nebo jinému patogennímu mikrobovi) že momentálně nemám lidi a ni protředky - tak holt to budu sledovat až příští rok.
přečtě si někdo konečně zásady HACCP - nevařte z vody a držte se logických ustanovení. Jsem povinen reálná nebezpečí, která jsou ve finálním produktu rizikem v procesu výroby ovládat - pokud ne - nemohu vyrábět.
a ještě jeden poznatek- školení je nejekonomičtější, nejefektivnější, nejrychlejší a nejpůsobivější proces, který vede ke kýženému výsledku. je fakt lepší obětovat pár stovek na školení, než kupovat drahé stroje a přístroje. ( které pokud nebude školení jsou stejně k ničemu)
odkazuji na článek kolegyně Šedivákové na vašem servru link
http://jidelny.cz/show.aspx?id=52