Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Reagovat na příspěvek u článku Doporučená pestrost v jídelním lístku

Sylva a Jana - autorky22:0724.5.2011
Dobrý den,
hranice pro plnění masa ve spotřebním koši na 75% normy je pouze doporučená. Z výživového hlediska není nutné k bezmasému pokrmu přidávat vždy masovou polévku. Žádoucí však je, aby celé hlavní jídlo, tedy polévka + hlavní pokrm ev. doplněk, obsahovalo zdroj kvalitní bílkoviny. Tohoto můžeme dosáhnout nejenom využitím pokrmů s masem, ale i vhodnou kombinací zdrojů rostlinných bílkovin (luštěniny + obiloviny) nebo kombinací rostlinných bílkovin s bílkovinami živočišnými (přidáním vejce, sýrů, mléka, mléčných výrobků). Příklady: k sladkým pokrmům se dá využít luštěninová polévka, luštěninový hlavní pokrm můžeme doplnit polévkou s obilovinou, stejně tak k zeleninovému pokrmu nemusíme přidávat masovou polévku, pokud jej obohatíme vejcem, sýrem, mlékem, apod.
Jméno/přezdívka:
E-mail:
Text příspěvku:


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi