Pro správné fungování tohoto webu využíváme soubory cookies. Budete-li pokračovat v jeho prohlížení, souhlasíte s používáním souborů cookies.Pokračovat Více informací    
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Reagovat na příspěvek u článku Jídelny se připravují na alergeny

Ivana222214:5610.11.2014
Dobrý den, z ověřených zdrojů (MZe) vím, že již byla vydána verze zákona o potravinách (č. 110/1997), kde jsou zapracovány pokyny pro uvádění alergenů v pokrmech (paragraf 9a daného zákona) a také již na stránkách Potravinářské komory jsou k dispozici ppt prezentaci MZe s výkladem k danému zákonu. Uvádění alergenů v pokrmech bude následujícím způsobem: Na začátku jídelního lístku bude napsáno: "Pokrmy mohou obsahovat alergeny. Na konkrétní alergeny se lze zeptat obsluhy". toť vše - tedy písemně musí být vždy přítomna obecná informace o tom, že pokrmy mohou obsahovat alergeny, ale info o konkrétních alergenech vypsáno být nemusí, to by měla vědět obsluha. Co se týče stop alergenů. V této oblasti změna nenastala a stále se tedy jedná o informaci dobrovolnou, navíc. Nemusí být ani od Nového roku tedy uváděna informace o stopových množstvích alergenů v potravině, ani v pokrmech.
Jméno/přezdívka:
E-mail:
Text příspěvku:


Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu
Jídelny.cz, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 731 331 095  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi