Reagovat na příspěvek u článku Gurmánský rok ve školní jídelně
ivka68:0802.06.2022
Vážená kolegyně, váš nápad je ryze originální, pro strávníky jistě nezapomenutelný, ale ruku na srdce, opravdu sklízíte samé superlativy. Žabí stehýnka, v úvodu šneci, bývaly tradičně na jídelníčku za První republiky v lepších rodinách a jen se postupem času od toho ustoupilo. Dnes se vrací na jídelní lístky restaurací, tak proč ne do školních jídelen na apríla. Jestlipak se chystáte i k alternativní hmyzí kuchařce, mouku s přídavkem hmyzu, sušené larvičky a broučci místo oříšků, do směsi salátů, sušené a mrazem zpracované maso atp. To by bylo pro pravé gurmety.
Využívejme především naše lokální suroviny, buďme nohama na zemi, i naše česká kuchyně je dobrá, vždyť má základy maďarské, slovenské, rakouské, balkánské i francouzské kuchyně, jen ty mořské ryby nám v jídelníčcích chybí. Buďme gurmety a ne gurmány. Skvělý počin odpíchnout se ode dna všednosti.