Datum | Město | Adresa konání | Mapa |
---|---|---|---|
12.04.2023 | Zlín | Interhotel Zlín, náměstí Práce 2512 | mapa |
13.04.2023 | Olomouc | CENTRAL PARK FLORA, Krapkova 439/34 | mapa |
14.04.2023 | Ostrava | K-TRIO, Dr. Martínka 1439/4 | mapa |
17.04.2023 | Hradec Králové | Kongresové centrum Aldis, Eliščino nábřeží 375/1 | mapa |
18.04.2023 | Liberec-Vratislavice | Kulturní centrum Vratislavice, Nad Školou 1675 | mapa |
19.04.2023 | Ústí nad Labem | Clarion Congress Hotel, Špitálské náměstí 3517/1a | mapa |
20.04.2023 | Plzeň | Vienna House Easy Pilsen, U Prazdroje 6 | mapa |
25.04.2023 | Praha | Wellness Hotel STEP, Malletova 1141 | mapa |
26.04.2023 | České Budějovice | Clarion Congress Hotel, Pražská třída 2306/14 | mapa |
27.04.2023 | Brno | AVANTI hotel, Střední 549/61 | mapa |

Krajské konference hromadného stravování se uskuteční v průběhu dubna 2023 na 10 místech České republiky. Tato tradiční akce pro školní jídelny bude tentokrát zaměřena na témata:
- „úspory“, které se týkají hlavně energií a používaných technologií;
- „nakládání s odpady“ – změnila se legislativa; představíme vám novinky, které je potřeba zohlednit v souvislosti s novelizací odpadových vyhlášek, které vyšly v závěru roku 2022.
Přednášky jsou koncipované tak, aby vedoucím školních jídelen pomohly plnit manažerskou funkci a informovat zaměstnance či zřizovatele o legislativních změnách a z nich plynoucích povinností.
Bonusovou odpolední odbornou přednášku na téma „Kontrola hospodaření s potravinami a stravným ve školní jídelně“ povede Zdeněk Král. Tato přednáška obsáhne informace důležité nejen pro vedoucí jídelen, ale i pro ekonomické pracovníky (hospodářky, ekonomky aj.).
Celá akce je navržena tak, abychom vytvořili prostor pro setkání mezi vedoucími školních jídelen, kuchařkami i ekonomickými pracovníky školních jídelen a aby pro vás konference byla příjemným a užitečným dnem.
Program
7:30 – 8:00 | Prezence |
8:00 – 8:15 | Zahájení konference |
8:15 – 9:45 | Praktická část (práce s potravinami) |
9:45 – 10:30 | Odborná přednáška – Jak můžete ušetřit svůj čas ve školní jídelně (Z. Král) |
10:30 – 11:50 | Praktická část (úspory energií ve školní jídelně) |
11:50 – 12:20 | Odborná přednáška – Jak se změní nakládání s odpady dle novelizovaného zákona (L. Janotová) |
12:20 – 12:30 | Ukončení konference a vyhlášení soutěže |
12:30 – 12:50 | Přestávka |
12:50 – 14:50 | Odborný seminář – Kontrola hospodaření s potravinami a stravným ve školní jídelně (Z. Král) |
*Osvědčení o účasti na konferenci.
*Osvědčení o absolvování odborného semináře obdrží účastníci při splnění podmínky – účast na celém semináři.
*Kapacita omezena; své místo si, prosím, rezervujte včas.
*Změna programu vyhrazena.
Lektoři
- Ing. Lucie Janotová, Ph.D.
- Zdeněk Král
Podrobně o přednáškách
Jak můžete ušetřit svůj čas ve školní jídelně
Lektor: Zdeněk Král
Připadá Vám, že řešením běžných denních operacích trávíte příliš času? Musí být skutečně vše tak časově náročné? Pojďme si společně projít situace spojené s běžnými činnostmi během měsíce. Příklady z praxe i s krátkými doporučeními, jak si nejen usnadnit práci, ale hlavně výrazně ušetřit čas strávený těmito úkony. Čas, který můžete využít jinak.
Jak se změní nakládání s odpady dle novelizovaného zákona
Lektor: Ing. Lucie Janotová
Téměř při každé činnosti ve stravovacím provozu vznikají odpady. Víte, jak s nimi Nakládat? Dozvíte se změny, které novela zákona č. 541/2020 Sb. o odpadech přinesla.
Rovněž si řekneme, co přináší novelizace odpadových vyhlášek, které vyšly ve Sbírce den před Vánoci. Znáte a plníte aktuální povinnosti původce odpadů? Projdeme si novinky, které budete muset zohlednit.
Kontrola hospodaření s potravinami a stravným ve školní jídelně
Lektor: Zdeněk Král
Stává se Vám, že občas řešíte nesrovnalosti mezi účetnictvím a hospodařením školní jídelny? Dohledáváte chyby mezi jednotlivými evidencemi, ať už na straně vedoucí nebo účetní? Nemůžete se shodnout, kde se stala chyba? Jestli hledat chybu v platbách či předpisech? Projdeme si jednotlivé operace z hlediska vedoucí, ale také z hlediska účetní. Vysvětlíme si jednotlivé pojmy a účty s nimi spojené. Účetní i vedoucí si lépe porozumí a snadněji tak odhalí a odstraní chyby v uzávěrkách.
Účastnický poplatek
Krajská konference hromadného stravování | bezplatná účast |
Odborný seminář „Kontrola hospodaření ve ŠJ“ | 890 Kč/osoba (vč. DPH) |
Přijďte, těšíme se na Vás!
Tým Jídelny.cz
Partneři této akce:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |