Informace o cookies na této stránce
Jídelny.cz a partneři potřebují Váš souhlas s využitím cookies ke shromažďování a analýze informací o návštěvnosti tohoto webu a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu a reklam.
Svůj souhlas udělíte kliknutím na tlačítko „OK“.
Nastavení OK
Souhlas můžete odmítnout zde.
Jídelny.cz
Informační portál hromadného stravování

Pozvánka na jarní Krajské konference

6.2.2023 10825 5 Redakce Jídelny.cz
V dubnu se na vás opět těšíme na Krajských konferencích hromadného stravování. Program se tentokrát zaměří na témata úspor a nakládání s odpady. Doplněn bude bonusovými přednáškami pro vedoucí i účetní. Přečtěte si více.

Krajské konference hromadného stravování se uskuteční v průběhu dubna 2023 na 10 místech České republiky. Tato tradiční akce pro školní jídelny bude tentokrát zaměřena na témata:

  • úspory“, které se týkají hlavně energií a používaných technologií;
  • nakládání s odpady– změnila se legislativa; představíme vám novinky, které je potřeba zohlednit v souvislosti s novelizací odpadových vyhlášek, které vyšly v závěru roku 2022.

Přednášky jsou koncipované tak, aby vedoucím školních jídelen pomohly plnit manažerskou funkci a informovat zaměstnance či zřizovatele o legislativních změnách a z nich plynoucích povinností.

Bonusovou odpolední odbornou přednášku na téma „Kontrola hospodaření s potravinami a stravným ve školní jídelně“ povede Zdeněk Král. Tato přednáška obsáhne informace důležité nejen pro vedoucí jídelen, ale i pro ekonomické pracovníky (hospodářky, ekonomky aj.).

Celá akce je navržena tak, abychom vytvořili prostor pro setkání mezi vedoucími školních jídelen, kuchařkami i ekonomickými pracovníky školních jídelen a aby pro vás konference byla příjemným a užitečným dnem.

 

Program

 7:30 – 8:00 Prezence
 8:00 – 8:15 Zahájení konference
 8:15 – 9:45 Praktická část (práce s potravinami)
 9:45 – 10:30 Odborná přednáška – Jak můžete ušetřit svůj čas ve školní jídelně (Z. Král)
10:30 – 11:50 Praktická část (úspory energií ve školní jídelně)
11:50 – 12:20  Odborná přednáška – Jak se změní nakládání s odpady dle novelizovaného zákona (L. Janotová)
12:20 – 12:30  Ukončení konference a vyhlášení soutěže
12:30 – 12:50 Přestávka 
12:50 – 14:50 Odborný seminář – Kontrola hospodaření s potravinami a stravným ve školní jídelně (Z. Král)

 

*Osvědčení o účasti na konferenci.
*Osvědčení o absolvování odborného semináře obdrží účastníci při splnění podmínky – účast na celém semináři.
*Kapacita omezena; své místo si, prosím, rezervujte včas.
*Změna programu vyhrazena.

Lektoři

  • Ing. Lucie Janotová, Ph.D.
  • Zdeněk Král

Podrobně o přednáškách

Jak můžete ušetřit svůj čas ve školní jídelně

Lektor: Zdeněk Král 

Připadá Vám, že řešením běžných denních operacích trávíte příliš času? Musí být skutečně vše tak časově náročné? Pojďme si společně projít situace spojené s běžnými činnostmi během měsíce. Příklady z praxe i s krátkými doporučeními, jak si nejen usnadnit práci, ale hlavně výrazně ušetřit čas strávený těmito úkony. Čas, který můžete využít jinak.

Jak se změní nakládání s odpady dle novelizovaného zákona

Lektor: Ing. Lucie Janotová

Téměř při každé činnosti ve stravovacím provozu vznikají odpady. Víte, jak s nimi Nakládat?  Dozvíte se změny, které novela zákona č. 541/2020 Sb. o odpadech přinesla. 
Rovněž si řekneme, co přináší novelizace odpadových vyhlášek, které vyšly ve Sbírce den před Vánoci. Znáte a plníte aktuální povinnosti původce odpadů? Projdeme si novinky, které budete muset zohlednit. 

Kontrola hospodaření s potravinami a stravným ve školní jídelně

Lektor: Zdeněk Král

Stává se Vám, že občas řešíte nesrovnalosti mezi účetnictvím a hospodařením školní jídelny? Dohledáváte chyby mezi jednotlivými evidencemi, ať už na straně vedoucí nebo účetní? Nemůžete se shodnout, kde se stala chyba? Jestli hledat chybu v platbách či předpisech? Projdeme si jednotlivé operace z hlediska vedoucí, ale také z hlediska účetní. Vysvětlíme si jednotlivé pojmy a účty s nimi spojené. Účetní i vedoucí si lépe porozumí a snadněji tak odhalí a odstraní chyby v uzávěrkách.

Účastnický poplatek

Krajská konference hromadného stravování bezplatná účast
Odborný seminář „Kontrola hospodaření ve ŠJ“ 890 Kč/osoba (vč. DPH)

 

Všeobecné podmínky rezervací ZDE

Termíny a místa

Datum MěstoAdresa konáníMapa
12.04.2023 Zlín Interhotel Zlín, náměstí Práce 2512 mapa
13.04.2023 Olomouc CENTRAL PARK FLORA, Krapkova 439/34 mapa
14.04.2023 Ostrava K-TRIO, Dr. Martínka 1439/4 mapa
17.04.2023 Hradec Králové Kongresové centrum Aldis, Eliščino nábřeží 375/1 mapa
18.04.2023 Liberec-Vratislavice Kulturní centrum Vratislavice, Nad Školou 1675 mapa
19.04.2023 Ústí nad Labem Clarion Congress Hotel, Špitálské náměstí 3517/1a mapa
20.04.2023 Plzeň Vienna House Easy Pilsen, U Prazdroje 6 mapa
25.04.2023 Praha Wellness Hotel STEP, Malletova 1141 mapa
26.04.2023 České Budějovice Clarion Congress Hotel, Pražská třída 2306/14 mapa
27.04.2023 Brno AVANTI hotel, Střední 549/61 mapa

 

Přijďte, těšíme se na Vás!

Tým Jídelny.cz


Partneři této akce:

AG Foods logo Bidfood logo Hobart logo
 Naše strava od VIS Plzeň  Loga sponzorů OKO 2020 Robot Coupe logo
 Drana logo JK Foods ikona   


Tisk E-mail Sdílet Hodnocení článku: 
Diskuse k článku:
NadpisAutor Datum               
Ach ty odpady Dana 1 28.03.2023 13:41
DrtičkaJanuli31.03.2023 11:04
Krajská konference OstravaEva11.04.2023 13:51
Organizační tým Jídelny.cz12.04.2023 10:47
Lucie Janotová19.04.2023 17:13
Zobrazit diskusní příspěvky
Pozvánky a novinky do Vašeho e-mailu

Partneři

VIS Plzeň, s.r.o.  |  Farského 638/14  |  326 00 Plzeň - Východní předměstí  |  Česká republika
Telefon: +420 720 962 105  |  E-mail: info@jidelny.cz  |  Facebook
Zobrazit plnou verzi